Téli színkavalkád

június 25, 2016 284 Views 0 Comments

Marco de Vincenzo munkáját már egy ideje figyelemmel kísérem. A sárgás-ezüstös rojtos ruhám a legkülönlegesebb darab, amit valaha tervezett. Az általa készített ruhákat olyan gigamega hírességek viselik, mint például Beyoncé, vagy Anna Dello Russo. Először egy hazai megnyitón vettem fel, de nyilván arra vágytam, hogy a ruhám megálmodójának egyik bemutatóján is viselhessem. A várva várt nap el is kezdődött egy jó kis MAC backstage-dzsel. A kulisszák mögött mindenki lázasan sürgött-forgott, jó volt egy magyar lánnyal is találkozni a nagy munka közepette. A modellek haját befonták, felül lazán kócosra tupírozták. Az arcukra nagyon natúr smink került (lehelletnyi korrektor, minimális púder és szemhéjfesték, illetve szempillaspirál), amelyet az őszi divat jegyében néhol sötétbordó rúzzsal bolondítottak meg. Az előkészületek végéhez érve a tervező is befutott, úgyhogy kaptam a lehetőségen és készítettem vele egy közös fotót. Az egyik ismerőse odalépett hozzám és megigazította a rojtjaim, hogy tényleg tökéletesen álljon rajtam a fotón. A ruhám végre “hazatért”.
A bemutatón olyan ikonok vettek részt, mint például a japán Vogue főszerkesztője, Anna Dello Russo vagy a Fendi-ház örökösnője, Delfina Delettrez. Az új, 2016-os őszi/téli kollekció mesterien összeállított színkavalkádja roppant jól mutatott a hideg kékes-lilás fényekben. A tortára hasonlító édesen fodros és bársonyosan masnis vastag sarkú cipők a következő szezon kötelező darabjai. Az olasz tervező ezútal táskákat is tervezett, amelyek különlegességét a mancsra hasonlító zárófedél adja. Az új kollekció rendkívülisége a szokatlan anyag-, minta- és színkombinációban rejlik, ahol nagyon is jól megfér egymással a szőrme, a selyem és a lurex. Nekem például sosem jutna eszembe, hogy egy lila-barna tölgyfalevél mintás kabátkát egy 3/4-es, élénkpiros virágokkal teli szoknyával párosítsak, ám egy olasz ezt hibátlanul megoldja.
Ami pedig a szettemet illeti, ezúttal sem bíztam semmit sem a véletlenre, nagyon tudatosan és gondosan válogattam össze a darabokat. A fent említett Marco de Vincenzo ruhámhoz nem is olyan régen egy egyedi és roppant ízléses Anya Caliendo kalapot készíttettem, amit sajnos nem volt időm! feltenni a fejemre, olyan rohanásban voltunk egész nap, de még így a kezemben tartva is szuperül kiegészítette az outfitem. Az extrém magassarkú szandálom Giuseppe Zanotti mukáját dícséri. A kézzel festett és Swarovski kristályokkal díszített parányi ezüst selyemclutch-ot a tervező, Veronica Catani, azaz Vera Givél nekem tervezte és készítette el ajándékba az együttműködésünk keretében, amellyel azt hiszem felkerült az i-re a pont.

vera_givel_clutch

vera_givel

enikototh

marco_de_vincenzo

marco_de_vincenzo2

marco_de_vincenzo3

marco_de_vincenzo5

marco_de_vincenzo6

marco_de_vincenzo_final2

marco_de_vincenzo_final